14 Mayıs 2010 Cuma

(MADENCİYİZTR) İDARİ MAHKEME ÇALDAĞI NİKEL MADENİ İÇİN ORMAN TAHSİSİNİ İPTAL ETTİ

İDARİ MAHKEME ÇALDAĞI NİKEL MADENİ İÇİN ORMAN TAHSİSİNİ İPTAL ETTİ
 
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yer alan Çaldağı'nda, İngiliz sermayeli bir şirket tarafından işletilmesi planlanan nikel madeni için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan orman tahsis izninin, Manisa İdare Mahkemesince iptal edildiği bildirildi.
 
Turgutlu Çevre Platformu'nu (TURÇEP) oluşturan sivil toplum örgütleri ilçe meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Çaldağı'nda madencilik faaliyetine olanak tanıyan orman tahsis izninin iptali istemiyle Manisa İdare Mahkemesi'ne açtıkları davanın sonucunu duyurdu.
 
TURÇEP adına açıklamayı yapan TEMA Turgutlu Temsilcisi Ayla Yönet, mahkemenin, Çaldağı'nda yapılan orman tahsis iznini iptal ettiğini belirterek, bu karar ile 2006 yılından beri Turgutlu Çaldağı'nda deneme üretimini sürdüren Sardes Nikel Madencilik şirketinin bölgede 15-16 yıl boyunca yüz binlerce ağaç keserek yapacağı ''vahşi madenciliğin'' önlenmiş olduğunu savundu.
 
Mahkemenin verdiği bu kararın, bugüne kadar TURÇEP olarak verdikleri mücadelede ne kadar haklı olduklarını ortaya koyduğunu ifade eden Yönet, ''Mahkemenin bu kararından sonra tüm yetkilileri, karar doğrultusunda göreve davet ediyoruz'' dedi.
 
TURÇEP'in basın açıklamasına TEMA İzmir Temsilciliği, Greenpeace, Bergama Kozak Yaylası Derneği ve Ege Çevre Platformu ile MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ile 22. dönem CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de hazır bulunarak destek verdi.
 
MHP Manisa Milletvekili Orhan, basın açıklamasının ardından yaptığı konuşmada, bu kararla bütün Türkiye'ye örnek olacak bir mücadelenin önemli bir safhasının geride kaldığını, ancak mücadelenin henüz bitmemiş olduğunu söyledi. Orhan, konuşmasında, şunları kaydetti:
 
''Kendilerini çevreye saygılı bir madencilik faaliyetine davet etmemize rağmen yüksek kar beklentisi içerisinde olanlar, bunlara kulak vermemiş, yollarına kendilerine verilen muhtemelen teminatlar sebebiyle devam etmek istemişlerdir. Ancak, Türk milletinin mensupları, Ankara ve Manisa'daki yargıçlar yanlışın önünü kesmeyi, hepimize mesaj vererek göstermişlerdir. Türkiye'de çevre tartışmasına çok önemli bir katkı sağlayacak olan bu davanın elde edilmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum.''
 
 BİR ÜST MAHKEMEYE MUTLAKA GİDİLECEKTİR...ÜST MAHKEMENİN KARARIYLA İNŞALLAH MADEN ÇALIŞACAKTIR...(TABİKİ ÇEVREYE SAYGILI OLARAK)..A.A
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.